Bladselleri

FORSPIRING
For at få udplantningsklare bladselleri til omkring 1. juni skal selleri sås i starten af marts.

Frøene er meget små og det er nemmest at bredså i en flamingokasse, og derefter prikle ud i spirekasser. Frøene skal have lys for at spire, derfor drysses frøene ud og presses let ned mod jorden. De kan evt. dækkes med et tyndt lag sand.
Spiretemperatur i gennemsnit 18-20°!
Udprikling sker, når de små planter har udviklet to løvblade (udover kimbladene), når faren for nattefrost er ovre. Kimbladene må ikke dækkes af jord. Selleri er meget varmekrævende, og ved for lav temperatur risikerer man, at de går i stok.
Det gælder især i perioden fra prikling til udplantning.

KLIMA & JORDBUND
Den er oprindelig en engplante, og kræver meget vand. Den bedste jord er organisk humusrig, evt. tørvejord. Den tåler meget sur jord og behøver ikke kalk.

NÆRINGSBEHOV
Dosering: 1,5 m³ (10 store trillebørfulde) pr. 50  m bed (30 liter pr. m bed)

Rækkeafstand 40 cm
Planteafstand 30 cm
Rækker i bedet 3

PASNING
Man kan  dække med fiberdug for at beskytte planterne efter udplantning.
Man kan hyppe bladselleri, så kun toppen stikker op over jorden. Formålet er, at stilkene ikke bliver grønne og dermed lidt bitre, og de bliver derved meget sprøde. Evt. kan planterne bindes sammen med en snor, inden de hyppes.

Vanding er nødvendigt i tørre somre, og særlig i starten af vækstsæsonen. Hvis planten tørrer ud, risikerer man at den går i stok, og plantens vækst bliver stærkt forringet.

HØST
Man kan høste bladselleri både ved at trække enkelte stilke eller bruge hele planten.